Belangrijke info voor een startende ZZP’er

ZZP alles in een

Wanneer je als startende ondernemer aan de slag wilt gaan dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Hoewel ondernemen ontzettend leuk kan zijn, zitten hier wel wat haken en ogen aan. Denk bijvoorbeeld aan de administratie die je bij moet houden als ondernemer, de marketingcampagnes die je op moet zetten om nieuwe klanten te werven, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om je vooraf goed te verdiepen in de zaken die geregeld moeten zijn voordat je daadwerkelijk als ZZP’er aan de slag kunt gaan.

Tip: sluit bij een internetbedrijf aan huis een snel internetabonnement af! Zo weet je zeker dat je servers een hoge uptime hebben, dat je websites sneller aan kan passen en dat je moeiteloos grote bestanden kunt versturen en ontvangen.

Tip: Zakelijk geld lenen? Vind hier meer info voor een zakelijke lening.

Kantoor of een werkplek aan huis? 

Veel startende ZZP’ers kiezen voor een werkplek in hun eigen woning. Het is immers zonde om direct een kantoorruimte te huren, waar je wellicht niet direct wat aan hebt. Een kantoorruimte brengt hoge maandlasten met zich mee, die je wellicht niet direct kunt betalen uit de inkomsten van je onderneming. Dit betekent dat je de investering in je onderneming moet gebruiken voor het bekostigen van de kantoorruimte. Zonde als je bijvoorbeeld een internetbedrijf hebt!

Inrichting van je kantoorruimte

Bij het inrichten van je werkplek dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Zo is ergonomisch werken de trend van dit moment. Met ergonomisch werken worden lichamelijke klachten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan vervelende rug- en nekklachten. Ergonomisch werken betekent dat je de juiste houding aanneemt achter je bureau. Monitorarmen van Bakkerelkhuizen.nl zijn een handig hulpmiddel om deze werkhouding te bevorderen. Dankzij de monitorarmen hoef je namelijk niet langer naar beneden te kijken, maar kun je het computerscherm op ooghoogte hangen. Dit gaat pijntje in je nek tegen!