Communiceren op afstand zonder telefoon

Wanneer mensen denken aan portofoons, denken zij al snel aan speelgoed dat zij vroeger gebruikten en niet als iets wat nog steeds actueel is. Echter, portofoons worden nog steeds veel gebruikt. Het is een handige manier van communiceren en voornamelijk hulpverleners maken er veel gebruik van. Naast traditionele portofoons zijn er ook Smart portofoons. Deze hebben nog meer mogelijkheden dan een traditionele portofoon.

Wat is een Smart Portofoon?

Een Smart portofoon is meer dan alleen een portofoon. Het functioneert als portofoon maar je kunt ook gebruik maken van GPS-tracking. Daarnaast heeft een Smart portofoon internationale dekking. Er zijn ook luxere versies van de Smart portofoon waarbij je de portofoon ook als telefoon gebruikt kan worden. Ook zijn er versies met wifi of met een bodycam. Kortom, een Smart portofoon is een luxere versie van de traditionele portofoon. Wanneer je een portofoon professioneel gebruikt heeft het dus zeker voordelen om een Smart portofoon te kopen.

Communiceren op afstand zonder telefoon

Smart Portofoons vs een traditionele portofoons

Er zitten veel verschillen tussen Smart portofoons en traditionele portofoons. Het grootste verschil is het verschil in mogelijkheden. Smart portofoons hebben veel verschillende mogelijkheden, terwijl traditionele portofoons enkel als portofoon gebruikt kunnen worden. Daarnaast heeft de traditionele portofoon een veel kleiner bereik dan een Smart portofoon. Smart portofoons hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele portofoons, hij is echter ook een stuk duurder. Het verschil loopt al snel hoog op.

Welke portofoon is voor jou geschikt?

Om een goede keuze te maken tussen de verschillende portofoons is het belangrijk om van te voren vast te stellen wat jij belangrijke functies vindt. Gebruik je de portofoon slechts af en toe en communiceer je met mensen dicht in de buurt? Dan is het genoeg om een traditionele portofoon aan te schaffen. Wanneer je meer functies wilt kun je een Smart portofoon aanschaffen. Deze portofoons zijn er in minder uitgebreide versies en in zeer uitgebreide versies. Kijk daarom goed naar alle mogelijkheden en bepaal wat er voor jou belangrijk is.