De voor- en nadelen van online opleidingen

Online opleidingen volgen is iets wat veel studenten de laatste tijd tegen zijn gekomen. Er kwam namelijk een pandemie genaamd corona om de hoek kijken die de hele wereld op zijn kop zette, waardoor iedereen binnen moest blijven. Hierdoor werden de meeste scholen ertoe verplicht om online les te gaan geven. Apps als zoom werden immens populair en scholieren konden vanaf hun eigen bureau de lessen volgen. Veel scholieren konden in het begin van de pandemie wel leven hiermee, maar naarmate de tijd vorderde werden steeds meer scholieren ontevredener met het online programma. Er zijn dus zowel voor- en nadelen aan een opleiding online volgen.

Een online les interactief volgen

Het was voor de scholieren aan het begin van de corona pandemie de perfecte oplossing. Ze konden de opleiding verder blijven volgen zonder studievertraging door de lessen online te volgen. Echter was het wel zo dat veel leerlingen door de online lessen niet meer de behoefte voelden om actief mee te doen aan de lessen. Ze dachten “niemand kan mij iets maken, want we zitten toch allebei achter een beeldscherm.” Hierdoor werden de lessen steeds minder productief en vonden leerlingen de examens uiteindelijk te lastig. Dit had als resultaat dat veel leerlingen alsnog studievertraging oplopen en het tempo van de stof niet konden bijbenen.

De voordelen van online opleidingen

Online opleidingen die ervoor bedoeld zijn om online gevolgd te worden, kan voor veel mensen ook ideaal zijn. Ze kunnen op hun eigen tempo aan de stof werken en kunnen zelf weten wanneer ze een examen inplannen. Ook kunnen ze zelf weten wanneer en hoelaat ze aan hun opleiding gaan werken, terwijl ze achter hun eigen vertrouwde bureautje zitten. Zo hoef je ook geen vervoers- en parkeerkosten te maken. Ideaal dus voor mensen die het fijn vinden om thuis te blijven en moeite hebben met het bijhouden van de stof. Zo kan je een online opleiding van beide kanten bekijken, het is enerzijds heel fijn en anderzijds ook nadelig voor velen. Het ligt er ook maar net aan welke soort opleiding je volgt.