De voordelen van een online cloud

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een online cloud. Dit is eigenlijk een harde schijf, maar dan online. Jij kunt als gebruiker je bestanden opslaan op een online cloud, waardoor jij deze harde schijf niet meer nodig hebt. Nu vraag jij je misschien af wat het voordeel nou precies is van zo een cloud connect netwerk. In dit artikel worden de voordelen van die netwerk besproken. Je zou na het lezen daarom kunnen beslissen of je hier gebruik van wilt maken of niet.

De flexibiliteit van een cloud

Een cloud-gebaseerde dienst is eigenlijk ideaal voor mensen die gefluctueerde bandbreedte nodig hebben. Je hebt bijvoorbeeld eerst 50gb nodig, maar je merkt dat je naar loop van tijd toch meer nodig hebt. Met een cloud kun je dit gemakkelijk verhogen bij een cloud leverancier. Daarnaast is een cloud ook zeer flexibel voor mensen die meer meerdere plekken werken. Je zou namelijk overal waar je internet hebt, bij je bestanden kunnen.

Een reserve kopie

Mocht je harde schijf uit je handen vallen en kapot gaan, dan ben jij al je documenten kwijt die erop stonden. Met een cloud is dat net even anders. Mocht de cloud namelijk crashen, dan is er altijd een reserve kopie waarmee jij je bestanden alsnog terug kunt krijgen. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je bestanden ineens weg zijn.

Het gebruik van een cloud connect netwerk

Er zijn meerdere cloud leveranciers. Dit betekend dat je al je documenten verspreid kunnen zijn over meerdere clouds. Hiervoor zou je gebruik kunnen maken van een cloud connect netwerk. Een cloud connect netwerk zorgt er namelijk voor dat jij op meerdere clouds tegelijk kunt. Zie het als een programma die al je harde schijven aan elkaar zet. Door middel van een cloud connect netwerk kun jij daarvoor nog efficiënter werken.