Een goede voorbereiding is het halve werk

Het zou zo mooi moeten zijn. En dat is het in wezen ook! Een begin aan een nieuw hoofdstuk, een nieuwe plek voor nieuwe herinneringen, je nieuwe huis omtoveren tot je eigen stekkie. Alles nieuw en een frisse start. Alleen het verhuizen zelf is met recht en rede een rotklus waar de meeste mensen eerder van terugdeinzen in plaats van reikhalzend naar uitkijken. Want, waar te beginnen? Wat moet eerst? Wat is het handigst om eerst te verplaatsen? En wat als laatste? Doen we het zelf huren we een verhuisbedrijf in om ons op de dag des onheils alles uit handen te nemen?

Wat is voordeliger? De beslissingen op voorhand zijn al voldoende voorpret.  Wanneer je een verhuisbedrijf in arm neemt is dat niet in één keer klaar en beantwoord. Vaak moet je ook daar een tiental aan beslissingen maken en knopen doorhakken. Wat is het volume van de verhuizing? Met het aantal m3 ben je er namelijk niet, dat kan op zoveel manieren berekend worden. Pakken we zelf in of laten we dit door het verhuisbedrijf doen? Hoeveel inpakmateriaal is er eigenlijk nodig om dit te verwezenlijken? Moeten er zaken ge(de)monteert worden? Kan alles via de woning worden verhuisd of zijn er meubels die via het raam moeten. Tja. Ergens logisch dat deze kennis aanwezig moet zijn voor het maken van een behoorlijke prijsindicatie. Als je dit uit handen geeft, ga je er ook vanuit dat je ontzorgt wordt, er geen omkijken naar hebt op de dag zelf en niet voor onverwachte verassingen komt te staan. En dan hebben we het eigenlijk alleen nog over de voorbereiding van de verhuizing zelf, niet eens over het uitpakken en de randzaken die verder bij verhuizen komen kijken.

Er proberen plezier in te hebben en alles met een nuchtere insteek bevliegen is het enige wat echt werkt. Een checklist van tevoren is ook erg handig. Gelukkig zijn er in dit moderne tijdperk meerdere apps die je op weg kunnen helpen, maar de beste optie is nog om het door de professionals te laten doen. Er zijn er heel veel, ik heb goede ervaringen met dit verhuisbedrijf; bloklandverhuizingen.nl

Fijne voorbereiding!