Een telefoon bij een abonnement nemen?

De mobiele telefoon wordt steeds belangrijker in ons leven. We doen er tegenwoordig alles mee en een leven zonder het apparaat is inmiddels vrijwel onmogelijk. We geven daarom ook steeds meer geld uit aan deze technologie en deze uitgave lijkt onvermijdelijk. Maar wat is eigenlijk de goedkoopste manier om te genieten van dit moderne leven? Is het verstandig om een telefoon bij je abonnement af te sluiten of juist niet?

Een abonnement of lening?

Als je een abonnement met toestel afsluit, wordt dat sinds 2017 niet langer gezien als een deel van het abonnement. In plaats daarvan wordt dit nu gezien als een lening. Je betaalt deze lening af over 12 of 24 maanden, afhankelijk van hoelang je abonnement loopt. Als je toestel meer dan €250,- kost, wordt deze lening tot het einde van je contract geregistreerd bij het BKR. Dit kan je problemen opleveren als je in deze periode een andere lening of hypotheek wil afsluiten.

Losse simkaart is veel goedkoper

Als je een toestel bij je abonnement neemt, betaal je daar al snel ongeveer €25,- per maand voor, 24 maanden lang. Dit betekent dat je zo €600,- kwijt bent aan een nieuwe telefoon die normaal eigenlijk voor veel minder wordt verkocht. Het is daarom veel goedkoper om je toestel los te kopen en dan een los simkaart only abonnement af te sluiten. Als je geen geld hebt om het toestel direct te kopen, kun je een goedkoper tweedehands toestel kopen of nog even je oude telefoon gebruiken tot je genoeg gespaard hebt.

Internet op je tablet

Je mobiele telefoon is natuurlijk niet het enige apparaat dat je toegang tot het internet geeft. Ook via je computer, laptop of tablet kun je het magische World Wide Web op. Je moet dan vaak wel connectie hebben met wifi, maar niet altijd. Er bestaan namelijk ook 3G simkaarten voor tablets, waardoor je overal eindelijk kunt surfen. Let er wel op dat je tablet deze functie aanbiedt, bij sommige iPads kunnen bijvoorbeeld geen simkaarten geïnstalleerd worden.