Efficiënte verlichting voor minder energieverbruik: Ontdek de voordelen van Led TL

Tegenwoordig is energiebesparing een enorm belangrijk thema in ons land. Een Led TL of Led TL verlichting kan enorm veel voordelen opleveren ten opzichte van gewone verlichting. Allereerst is een LED lamp kwikvrij, dit zorgt ervoor dat het beter maar ook veiliger is voor het milieu. Het is ook enorm efficiënt, in tegenstelling kan het verschil met normale oplopen tot maar liefst 60%, meer besparen is echt zowat niet mogelijk. De levensduur is ook veel hoger, maar liefst 5x zoveel uren gaat een LED tl mee tegenover een conventionele TL. Dit zijn maar enkele voordelen, er zijn nog veel meer redenen!

Wat zijn Led TL armaturen

Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van Led TL armaturen, maar wat is het nou precies? Simpel gezegd is een armatuur de houder voor de buizen van led verlichting. Als je een nieuwe TL verlichting koopt is het daarom ook handig om ook een nieuwe armatuur aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer energie bespaart, en dat wil natuurlijk iedereen. LED TL buizen gaan gemiddeld 30000 branduren mee, terwijl normale maar 1000 uren meegaan, dit is dus maar liefst 30x zoveel. Waarom zou je dan nog normale kopen terwijl LED alleen maar voordelen kent op allerlei vlakken.

Enorm goed voor het milieu

Alles wat met LED TL te maken heeft is enorm milieuvriendelijk. Omdat het belangrijk is om tegenwoordig aan het milieu te denken is het dus slim om je huidige verlichting te vervangen voor een volledige LED installatie. Ze verbruiken minder energie en vereisen daarnaast ook minder onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot verminderd wordt, ook omdat dit resulteert in het hebben van minder afval. Tot slot bevatten LED TL-buizen helemaal geen schadelijke stoffen. In normale buizen zit bijvoorbeeld kwik en dat kan leiden tot gezondheidsschade.