Hoe kan je efficiënt op je PC werken?

werken pc

Tegenwoordig besteden wij voor zowel werk als vrije tijd vele uren achter onze monitor. De tijd dat we met de PC werken neemt alsmaar toe. Gebruik je PC nu efficiënter en bespaar op deze manier veel tijd. Efficiënt te werk gaan op je PC zal ook een positieve invloed hebben op je productiviteit. Maak gebruik van onze handige tips.

Bureaublad onderhouden
Probeer je bureaublad dagelijks te onderhouden. Bewaar documenten of e-mails niet op je bureaublad, maar sorteer ze overzichtelijk in mappen. Probeer dit altijd direct te doen. Zo weet je precies waar je bepaalde documenten kunt vinden, hiermee bespaar je veel zoektijd. Verwijder onnodige software en bestanden die je niet meer nodig hebt. Leeg de prullenbak ook regelmatig.

Twee computerschermen
Door het gebruik van twee computerschermen kun je efficiënter en sneller werken. Er kunnen meerdere programma’s tegelijkertijd gebruikt worden en er is extra ruimte voor tabbladen. Het aanschaffen van een tweede monitor is dan zeker een gouden tip als je dit nog niet hebt. Beetronics heeft het grootste aanbod aan kleine monitoren. Deze zijn allemaal zeer geschikt voor professioneel gebruik. Je zult direct merken dat je veel minder aan het bladeren bent door programma’s, geopende bestanden en e-mailbestanden. Aan het begin is het zeker even wennen, maar op een gegeven moment kun je echt niet meer zonder.

Back-up maken
Het risico dat je harde schijf kan crashen bestaat altijd. Als er geen back-up is gemaakt, dan ben je alles kwijt. Maak daarom regelmatig back-ups van waardevolle bestanden. Er zijn systemen zoals Time Machine voor Mac die dit voor je kunnen doen. Je kunt ook handmatig een back-up maken. Dropbox is een online opslagdienst voor afbeeldingen, bestanden of video’s. Een groot voordeel van Dropbox is dat je GB aan opslagcapaciteit gratis krijgt. Op deze manier raak je persoonlijk bestanden nooit kwijt.