Hoe kan je zo goedkoop mogelijk internetten vanuit het buitenland?

Er zijn verschillende manieren om vanuit het buitenland het internet te gebruiken. Er zijn dure manieren en ook goedkopere manieren. Wanneer je met je eigen abonnement het internet op gaat kan het wel eens een dure vergissing worden. Bij thuiskomst kan er dan namelijk een dure rekening op de deurmat liggen. Het is daarom belangrijk en goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Laten we van start gaan.

Kies een prepaid abonnement

Het beste is het om een Prepaid sim only abonnement te kiezen. Een abonnement wat je kunt gebruiken om in het buitenland mee te internetten. Je weet precies wat je maximaal kunt gebruiken en dan houd het simpelweg op. Het is handig om te kiezen voor een prepaid abonnement. Het is eenvoudig en snel af te sluiten.

Een data only abonnement

Het is mogelijk om ook een data only abonnement te nemen. Het is een abonnement waar je alleen maar mee kunt internetten. Het is niet mogelijk om ermee te bellen of om er tekstberichten mee te versturen. Het mooie van dit abonnement is dat je het ook buiten Nederland kunt gebruiken. Het is daardoor ideaal wanneer je op vakantie gaat.

Wifi?

Misschien denk je dat je overal wel gebruik kunt maken van een wifi verbinding. Het feit is echter dat het vaak onveilig is om een openbare wifi verbinding te gebruiken. Internet criminelen weten dat toeristen graag gebruik maken van een open wifi verbinding. Je bent dan dus een eenvoudige prooi voor ze. Het gebruiken van een virtual private network kan een oplossing zijn. Beter is echter om een prepaid sim only abonnement te gebruiken of een data only abonnement. Het is veiliger en gemakkelijker. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de openbare wifi plekken.