Internet vergelijken is zeker de moeite waard

Wanneer je overweegt om over te stappen naar een andere internet provider, dan is het slim om eerst goed te kijken wat de diverse providers je te bieden hebben. Misschien wil je naar een andere aanbieder overstappen omdat je je huidige abonnement te duur vindt, maar kijk wel iets verder dan de prijs alleen. Weeg ook in je beslissing mee wat je voor die prijs krijgt. Om een goede keuze te kunnen maken voor het abonnement dat het beste op jouw wensen aansluit, is het verstandig om de diverse providers met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites, zoals bijvoorbeeld Internetaanbieders.eu, waar dit heel eenvoudig en overzichtelijk kan.

Wat voor soort pakket?

Het internetabonnement dat het beste bij je past, vind je door een aantal opties tegen elkaar af te wegen. In de eerste plaats: welk soort pakket wil je? Wil je alleen internet, of kies je voor internet in combinatie met vaste telefonie of televisie. Of ga je meteen voor een compleet pakket met alle drie? Waarschijnlijk zal dat laatste het geval zijn.

Welk soort internetverbinding?

Ook belangrijk: wat voor soort internet kies je? Wil je een ADSL of een VDSL verbinding, internet via de kabel of glasvezel? Bedenk hierbij wel dat niet iedere soort internet ook overal beschikbaar is. Glasvezel bijvoorbeeld ligt nog lang niet overal in Nederland. Op de websites van de diverse providers kun je een postcodecheck doen om te zien welk soort internet op jouw adres mogelijk is.

Maximale snelheid

Bij de meeste providers kun je ook verschillende snelheden kiezen. Hoe sneller je internet, hoe meer je ook zal moeten betalen. De snelheden kunnen bij vast internet variëren tussen 4 MB en 500 MB per seconde. Let wel op dat de genoemde snelheid altijd de maximaal haalbare snelheid bij het betreffende abonnement is. De werkelijke snelheid zal vaak lager uitvallen.

Andere afwegingen

Bedenk van tevoren wat het budget is dat je maximaal aan je internet abonnement kunt of wilt besteden. Op die manier kun je al een aantal abonnementen af laten vallen. Dat scheelt je tijd. Je kunt doorgaans kiezen tussen eenjarige en tweejarige contracten. En misschien heb je al een voorkeur voor de ene provider of heb je slechte ervaringen met de andere. Daardoor kun je je zoektocht ook beperken.