Is het tegenwoordig nog verstandig om een alles-in-één pakket af te sluiten?

Waar mensen vroeger vaak apart moesten betalen voor telefonie, internet en televisie, is alles vandaag de dag samengevoegd. Je hoeft simpelweg een alles-in-één pakket aan te schaffen bij één van de aanbieders en je kunt zowel internet, telefoon als televisie onbeperkt gebruiken. Hartstikke makkelijk natuurlijk, want je hebt alles afgesloten bij slechts één partij. Bij problemen hoef je dus ook maar één bedrijf te benaderen en dat scheelt een hoop geregel. De meeste mensen sluiten nog steeds een alles-in-één pakket af bij een aanbieder, maar is dit eigenlijk wel verstandig?

Gebruik bekijken
Het afsluiten van een alles-in-één pakket wordt door veel mensen als makkelijk en goedkoop gezien. Makkelijk is het zeker, want je hoeft geen contracten meer af te sluiten bij diverse bedrijven om te kunnen beschikken over internet, telefoon en televisie. De prijs was een aantal jaren geleden ook nog aantrekkelijk, maar je moet je goed afvragen of dit tegenwoordig ook nog het geval is. De afgelopen jaren zijn we steeds meer gebruik gaan maken van het internet en ook de televisie wordt nog veelvuldig bekeken, maar de vaste telefoon wordt toch een stuk minder gebruikt.

Bellen met de smartphone
Met de komst van de smartphone is het internetgebruik fors toegenomen. Thuis kun je lekker op wifi, want dat de internetverbinding maakt deel uit van je alles-in-één pakket. Mensen bellen echter ook steeds vaker met hun smartphone, waardoor de vaste telefoon nauwelijks meer gebruikt wordt. Regelmatig komt het voor dat mensen allen nog op hun vaste telefoon gebeld worden door bedrijven die een aanbieding hebben. Zij bellen verder zelf niet meer met de vaste telefoon. Ondanks dat mensen hun vaste telefoon niet of nauwelijks meer gebruiken, betalen zij hier wel voor. Telefonie is nou eenmaal opgenomen in het alles-in-één pakket en daarvoor wordt een bedrag in rekening gebracht.

Afstand nemen van de vaste telefoon
Wanneer jij je vaste telefoon niet meer gebruikt, kun je hier net zo goed afstand van nemen. Maar wat doe je in dat geval met de kosten voor het alles-in-één pakket? Je maakt immers geen gebruik meer van de vaste telefoonlijn, maar je betaalt er wel voor. In dat geval is het verstandig om over te stappen naar een ander pakket. Bij Tele2 kun je bijvoorbeeld kiezen uit een pakket dat bestaat uit alleen televisie en internet. Lees ook hun televisie en internet reviews die ze van klanten krijgen. Je betaalt hier dus niet onnodig voor telefonie en dat zorgt ervoor dat je maandelijks minder geld kwijt bent aan vaste lasten.

Wil jij toch een alles-in-één pakket behouden?
Sommige mensen zijn afhankelijk van een vaste telefoon, aangezien zijn geen smartphone hebben of hier niet mee overweg kunnen. Om mensen toch nog telefonisch te kunnen bereiken, besluiten zij hun contract voor een alles-in-één pakket door te laten lopen. De kosten voor een dergelijk pakket kunnen per aanbieder behoorlijk verschillen. Het kan dan zeker ook lonen om eens een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders van alles-in-één pakketten. Zo kun je maandelijks namelijk behoorlijk wat geld besparen. Wanneer jij op zoek bent naar een goedkope aanbieder voor een alles-in-één pakket, doe je er in ieder geval goed aan eens een kijkje te nemen bij Tele2. Deze aanbieder staat te boek als één van de goedkoopste als het gaat om een alles-in-één pakket en bij dit bedrijf kun je maandelijks dus ook behoorlijk wat geld besparen.