Meer TV zenders dan standaard

Sinds de digitale televisie zijn intrede deed kunnen we in Nederland al kiezen uit tientallen televisiezenders.

Het aanbod is heel divers en er is voor ieder wat wils. Je kunt nu bijvoorbeeld in heel Nederland alle regionale televisiezenders bekijken, dit is niet meer afhankelijk van de regio waar je woont.

Ook het aanbod aan buitenlandse zenders en themakanalen is groot.

Was je voorheen afhankelijk van wat je kabelmaatschappij in het pakket aanbood, tegenwoordig worden alle standaard televisiekanalen door de meeste providers in het basispakket aangeboden.

Maar er zijn natuurlijk mensen die nog meer willen. Die speciale wensen hebben als het gaat om het aanbod van televisiekanalen. En daar hebben de providers gelukkig ook aan gedacht.

Wil je meer dan de standaard TV zenders?

Kies de pakketten die bij jou passen
Ben je op zoek naar een uitgebreid TV-pakket, dan kun je bij alle providers terecht om je keuze te maken uit het brede aanbod. Je kunt kiezen voor zenders rond een bepaald thema, zoals sport of cultuur.

Verder zijn er speciale kinderpakketten met zenders voor de allerkleinsten en zenders die de hele dag tekenfilms en bekende kinderseries uitzenden.

Hou je van nostalgie dan kies je voor zenders die oude series van vroeger herhalen en programma’s van lang geleden opnieuw uitzenden. En dan zijn er natuurlijk nog de filmkanalen en kanalen die eigen series uitzenden zoals HBO.

Ook heel populair zijn de sportkanalen. Deze televisiekanalen worden ook vaak aangeboden in een uitgebreid TV-pakket. Als je fan bent van voetbal, motorsport of de Formule 1 dan is het zeker het overwegen waard om een sportpakket bij je abonnement af te sluiten.

Buitenlandse zenders
Wilde je vroeger in Nederland naar buitenlandse zenders kijken die niet in het televisiepakket zaten dan had je vaak een schotel nodig.

De ontvangst daarmee is niet altijd geweldig en het aanbod is beperkt. Voor veel zenders heb je bovendien een aparte decoder nodig.

Tegenwoordig kun je bij je abonnement voor digitale televisie, pakketten nemen met buitenlandse zenders uit bijvoorbeeld Turkije, Italië of de Arabische landen.

Dit kan heel handig zijn als jij of je familie uit het buitenland afkomstig zijn en je wilt het nieuws in je thuisland volgen of je vindt het fijn om bepaalde programma’s in je eigen taal te kunnen bekijken.

Je kunt de extra pakketten die je aanvraagt meestal per maand weer opzeggen als blijkt dat je toch niet zo vaak naar de aangeboden zenders kijkt als je had gedacht. Je kunt dit bij alle providers zelf online regelen.