Met een dualsimsmartphone is klungelen met twee telefoons verleden tijd

In deze tijd willen we goed bereikbaar zijn. Daarom komt het ook vaak voor dat we twee telefoons hebben; eentje voor zakelijk gebruik en een exemplaar voor privédoeleinden. Maar dit is niet altijd even handig. Je moet zorgen dat beide apparaten opgeladen zijn, het kan voorkomen dat je een toestel vergeet waardoor je een dag even niet bereikbaar bent voor het thuisfront of je moet bij een oproep eerst nagaan op welke telefoon je gebeld wordt. Of je hebt pech en een van de toestellen is defect. Dan moet je dus voortdurend de verschillende simkaarten afwisselen. Maak het jezelf gemakkelijk en schaf een dualsimsmartphone aan.

Wat is een dualsimsmartphone precies?

Maar wat is een dualsimsmartphone dan precies? Elke telefoon heeft een ruimte voor een simkaart. De meeste telefoons hebben één sleuf, zodat er als het ware één telefoonnummer verbonden is aan jouw mobiele telefoon. Een dualsimsmartphone heeft twee sleuven, waardoor je dus twee simkaarten kunt gebruiken. Je bent dus steeds bereikbaar op twee verschillende telefoonnummers via één toestel. Wanneer je gebeld wordt, zie je op het scherm via welke simkaart deze oproep verloopt. Zo kan je handig privé en zakelijk gescheiden houden.

Ruim aanbod van grote merken

Het is niet heel lastig om een geschikte dualsimsmartphone te vinden. De grote merken hebben inmiddels ook door hoe handig deze constructie eigenlijk is en bieden deze toestellen dan ook volop aan in het assortiment. Zo kan je onder andere een dualsimsmartphone vinden in het assortiment van Huawei, Samsung en Acer. Kijk als je op zoek gaat naar deze telefoon wel altijd even goed naar de specificaties. Zeker als je ook nog een extra geheugenkaart voor de telefoon wilt gebruiken. Bij sommige modellen is het door de extra sleuf niet meer mogelijk om ook nog een extra geheugenkaart voor de telefoon te gebruiken.

De verschillende voordelen

Een dualsimsmartphone is niet alleen handig om privé en zakelijk gescheiden te houden, er zitten nog veel meer voordelen aan dit toestel. Je kan namelijk gewoon gebruikmaken van twee verschillende providers. Handig als je ergens een aanbieding ziet voor een goedkoper abonnement. En je hoeft niet twee keer een bundel met internet aan te schaffen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een simkaart uit te schakelen. Handig als je op vakantie bent met je gezin en even geen behoefte hebt aan zakelijke telefoontjes.