RTL XL kijken in het buitenland, hoe doe je dat?

Steeds minder mensen kijken live naar hun favoriete programma’s. Nu het steeds eenvoudiger geworden is om programma’s terug te kijken, kun je deze programma’s kijken op een moment dat het voor jou uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan Uitzending Gemist voor programma’s van de NPO, of RTL XL voor programma’s van RTL. Beide diensten bieden de mogelijkheid aan om programma’s gratis terug te kijken tot een week na de uitzending op de televisie. Wanneer je in het buitenland op vakantie bent, wil je deze programma’s natuurlijk niet missen. Helaas is RTL XL niet in het buitenland te gebruiken. Wij zochten naar een oplossing!

Een VPN dienst gebruiken voor RTL XL

Bij het openen van RTL XL in het buitenland zal al snel de melding verschijnen dat RTL XL alleen in Nederland te gebruiken is. Gelukkig is er een manier waarmee de app van RTL denkt dat je in Nederland bent, terwijl je dat officieel gezien helemaal niet bent. Dit is mogelijk met een zogenaamde VPN dienst. Hierbij staat VPN voor Virtual Private Network, waarbij er een privénetwerk wordt opgezet vanuit Nederland. Doordat het IP-adres van dit netwerk uit Nederland afkomstig is, lijkt het voor de RTL XL-app of je de app in Nederland gebruikt.

Online een VPN dienst afnemen

Het afnemen van een VPN dienst is heel eenvoudig. Kijk bijvoorbeeld eens op VPNdiensten.nl, waar je een overzicht vindt van de meest gebruikte VPN diensten door Nederlanders. Let wel, voor het gebruik van een VPN dienst dien je maandelijks een vast bedrag te betalen. Je kunt de VPN dienst gedurende die maand zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Vaak kost het gebruik van deze diensten niet meer dan een paar euro per maand. Ideaal voor tijdens de vakantie!