Tips om geld te besparen op je telefoonrekening

besparen telefoonrekening

De aanschaf en het gebruik van een mobiele telefoon brengen vaak hoge kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe iPhone of een toestel van Samsung, wat je al snel vijf- tot zeshonderd euro zal kosten! Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op je telefoonrekening. In dit artikel lichten we een aantal van deze mogelijkheden uit. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de aanschaf van een goedkope iPhone in combinatie met een sim only bundel? Het kan je al snel tien tot vijftien euro per maand schelen.

Een sim only bundel afsluiten

Het fijne aan een sim only bundel is dat je enkel betaalt voor het gebruik van je mobiele telefoon. Je betaalt dus niet voor het aflossen van een nieuw toestel, zoals dat bij een abonnement met toestel wel het geval is. Mocht je momenteel geen mobiele telefoon hebben, dan kun je overwegen om een tweedehands toestel te kopen. Denk bijvoorbeeld eens na over een refurbished toestel, die je bij officiële winkels kunt kopen. Een refurbished toestel is volledig nagekeken door de verkopende partij. Daarbij worden sommige kritieke onderdelen vervangen, voordat het toestel opnieuw verkocht wordt. Een refurbished toestel is veel goedkoper dan een geheel nieuw toestel.

Alles-in-1 pakket afsluiten

Naast de mogelijkheid om een sim only bundel af te sluiten, kun je ook voor een alles-in-1 pakket kiezen. Er zijn verschillende telecomproviders die de mogelijkheid bieden om televisie, vast internet en mobiele telefonie met elkaar te combineren in een pakket. Mocht je voor deze optie kiezen, dan profiteer je van een aantrekkelijke korting. Daarbij krijg je soms extra zenders op je televisie, sneller internet of meer mobiele data om mobiel te kunnen internetten. Kijk bij op internet of je huidige provider deze mogelijkheid aanbiedt!