Tips om geld te besparen op je vaste lasten

Tips geld besparen vaste lasten

Vaste lasten komen in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan de huurkosten voor je woning, de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon, de premies voor verzekeringen, enzovoorts. Deze vaste lasten kunnen behoorlijk hoog oplopen, als je niet regelmatig controleert of er geen goedkoper alternatief is. Vaak sluiten mensen bijvoorbeeld een abonnement of een verzekering met een bepaalde korting af, die voor drie tot zes maanden geldt. Na die periode betaal je veel meer voor deze abonnementen en verzekeringen, waardoor je veel minder voordelig uit bent. Door na je abonnementsperiode naar alternatieven te kijken kun je besparen op je vaste lasten.

Besparen op je verzekeringspremies

De verzekeringen is een vorm van een maandelijkse vaste last, waarop je vaak heel eenvoudig kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekering! Aan het eind van ieder jaar wordt de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Door een online vergelijkingstool te gebruiken weet je binnen een paar seconden wat de goedkoopste verzekering voor je is. Houd er rekening mee dat je niet alleen naar de premie van een verzekering moet kijken, maar ook naar de dekking die een verzekering je biedt. Goedkope verzekeringen hebben vaak een zeer beperkte dekking.

Geld besparen op je internetkosten

Een andere post waarop in veel gevallen eenvoudig te besparen is, zijn de internetkosten. Veel mensen hebben gekozen voor een abonnement met razendsnel internet, terwijl ze dit helemaal niet gebruiken. Voor het versturen van mailtjes en het bekijken van een film via Netflix heb je namelijk geen razendsnel internet nodig. Door internetabonnement met een iets lagere snelheid bij verschillende providers te vergelijken, kun je al snel tien tot twintig euro per maand besparen. Internetvergelijk.nl biedt een handige vergelijkingstool waarmee je deze vergelijking kunt maken. Zo weet je meteen welke provider het goedkoopste internet aanbiedt!