Vergelijk je zorgverzekering als je nog geen verzekering hebt

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben als je of hier woont of als je hier werkt. Niet alle landen hebben dit, maar in Nederland hebben ze er ook consequenties op staan als je het niet hebt.

Wat gebeurt er als je geen zorgverzekering hebt?

In Nederland heb je het CAK die houdt bij wie er verzekerd is en wie niet. Als jij dus ergens ingeschreven staat dan zien zij of jij verzekerd bent. Ben je dit niet? Dan krijg je een brief van ze waarin ze aangeven dat jij je moet verzekeren. Ze geven je een termijn waarin je dat moet doen. Althans gedaan moet hebben.

Doe je het niet? En na die periode heb je nog steeds geen zorgverzekering? Dan krijg je een boete. Deze boete is niet laag en zal zeker een van de hogere zijn die je überhaupt kan krijgen dus geloof ons het is het niet waard. Als je na die boete nog steeds niks geregeld hebt dan krijg je weer de boete. Die boete wordt ieder jaar opnieuw bekeken qua hoogte van het bedrag.

Heb je daarna nog steeds geen verzekering afgesloten en die boetes hebben dus niks bereikt. Dan gaat het CAK zelf een zorgverzekering voor je afsluiten. Deze betalen ze door je werkgever of de uitkeringsinstantie die dan een bedrag inhoudt op je inkomen en het daarmee betaald. Er wordt dan ook niet gekeken naar de goedkoopst of een aanvullende verzekering je krijgt gewoon de meest voor de hand liggende.

Direct online, vergelijk je zorgverzekering!

Het best kun je dus gewoon zelf een verzekering afsluiten. Hierdoor heb je zelf de keus wat je wilt en voor welk bedrag. Je kunt dan ook kijken hoeveel je eraan wilt spenderen en wat je eisen zijn. Misschien ben je van plan je gebit aan te pakken dan kan je dus een hogere tandarts verzekering nemen.

Op vergelijk je zorgverzekering kun je vergelijken welke verzekering het best past bij jou. Hier kun je de eisen die je hebt voor de verzekering invullen en aan de hand daarvan kijken wat het meest passend is. Heel veel mensen doen dit om te kijken waar ze op uit komen qua bedragen en om te kijken welke aanvullende verzekering ze zouden willen.

Je kunt vaak ook kiezen hoeveel je wilt op basis van de aanvullende beurs. Als je kijkt naar orthodontie wordt er vaak gekeken naar een maximaal bedrag dat je verzekerd kunt zijn hiervoor. De rest dien je dan gewoon zelf bij te leggen. Bij fysiotherapie kijken ze naar het aantal afspraken. Je kan je verzekeren voor vijf afspraken, maar ook voor negen.

Niet iedereen heeft heel veel afspraken of een hoog bedrag nodig. In dat geval zal je maandelijkse premie ook lager uitvallen. Je bent immers voor minder verzekerd. Soms nemen mensen meer afspraken omdat het niet veel scheelt, maar dat is dus iets wat je moet onderzoeken als je aan het vergelijken bent. Daarom is dit zo goed om te doen!