Voordelen van een 3d printer

voordelen 3d printer

Iedereen heeft tegenwoordig wel eens van een 3D printer gehoord. Geheel begrijpelijk, de 3D printers zijn namelijk enorm in opmars. De laatste jaren gaat de ontwikkeling wereldwijd erg snel. Ook de populariteit van de printer blijft stijgen. De mogelijkheden van dit geweldige apparaat zijn eindeloos. Vrijwel alles kan 3D geprint worden, denk aan zonnebrillen tot aan een compleet huis. In elke branche wordt tegenwoordig wel gebruik gemaakt van een 3D printer.

Voordelen van een 3D printer

Een 3D printer heeft vele voordelen. Zeker als je het gaat vergelijken met de conventionele fabricage. Met een 3D printer kun je namelijk vrijwel iedere vorm printen in het materiaal dat jij wilt. De printer werkt aan de hand van een 3D model en kan gestart worden met slechts één klik op de muis. Er is geen productielijn meer nodig zoals bij de conventionele fabricage. De kosten voor ontwikkeling zullen dan ook enorm dalen. Een prototype ontwikkelen kan met een 3D printer tegen aantrekkelijke en lage kosten. Ook voor consumentenproducten is de printer bruikbaar, denk aan het printen van sieraden, brillen of onderdelen. Alles is mogelijk met een 3D printer en dat maakt het een prachtig product.

Geen verspilling van materiaal

Voorheen ontstond er vaak verspilling van materialen tijdens het productieproces. Deze verspilling van materiaal ga je met een 3D printer tegen. Ook het productieproces is een stuk voordeliger wanneer er gebruik gemaakt wordt van 3D printing. Hierdoor kan er weer lokaal geproduceerd worden. De 3D printer zal hoogstwaarschijnlijk ervoor zorgen dat veel bedrijven terugkomen uit Aziatische landen waar momenteel de productie voordelig is.

Geschikt voor consumenten

De eerste 3D printers waren onbetaalbaar en vooral gericht op het bedrijfsleven. Tegenwoordig zijn de prijzen flink aan het dalen en komen er veel consumenten varianten op de markt. De prijzen die tegenwoordig betaald moeten worden voor een 3D printer vallen enorm mee en zijn voor iedereen betaalbaar. Je kan zelf producten printen met de printer of kwijtgeraakte onderdelen. Daarnaast is het toch ook enorm gaaf om een 3D printer in huis te hebben. Altijd handig.

Besparen met de 3D printer

Een 3D printer is even een kleine investering voor een consument. Echter kan het je veel geld besparen en is het goed voor het milieu. Als je iets nodig hebt kan je het zo zelf printen, waar je nu nog iets moet bestellen via internet. Het verpakkingsmateriaal wat hiervoor nodig is wordt bespaart als je zelf gebruik maakt van een 3D printer. In de toekomst zullen er gratis 3D modellen op het internet komen te staan die door consumenten gebruikt kunnen worden.

Waar kan ik een 3d printer kopen?

Een 3D printer aanschaffen kan gemakkelijk, snel en voordelig via internet. Wij hebben op internet wat research gedaan naar een goede en betrouwbare webwinkel voor 3D printers van hoge kwaliteit. Op het internet zijn wij veel goede ervaringen tegengekomen van 3dstore.dk. Deze webshop uit Denemarken levert hoge kwaliteit 3D printers en benodigdheden. Een echte aanrader!

Prijs-kwaliteit van 3D-printers

Op de markt zijn voldoende 3D printers te vinden in verschillende prijsklasses. Echter is de prijs van een hoge kwaliteit 3D printer niet misselijk. Dit omdat deze gewoon een stuk beter zijn dan de goedkopere modellen. De 3D printers in de webshop hierboven hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een 3D printer geldt vaak wel: hoe duurder, hoe beter. Daarnaast is het belangrijk om recensies van modellen in de gaten te houden. Zoek in Google op het artikelnummer en kijk naar de recensies hiervan. Zo weet je zeker dat je de juiste 3D printer aanschaft. Een 3D printer is natuurlijk een aardige investering als consument, echter kunnen wij je vertellen dat het het allemaal waard is.