Voordelen glasvezel

Wat is nou eigenlijk de voornaamste reden dat glasvezel internet enorm populair is in Nederland? Alle voordelen van glasvezel hebben wij voor je op een rijtje gezet.

  • Snelste verbinding. Momenteel worden er snelheden van 100 of 200 MB/s of meer aangeboden door glasvezelproviders. In theorie zijn echter snelheden van 500 MB per seconde mogelijk. Vooral voor bedrijven is dit een uitkomst.
  • Weinig tot geen storingen.
  • Downloaden en uploaden is even snel.
  • Open netwerk, waardoor iedere provider hiervan gebruik kan maken. Daarom heb je een ruime keuze uit meerdere providers.

Hoe kan ik van kabel of ADSL overstappen naar glasvezel?

Kan jij glasvezel ontvangen op jouw adres en ben je geïnteresseerd in snel en stabiel internet? Dan adviseren wij om glasvezel aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kan je eens kijken wat de beste aanbieder voor jou zal zijn. De bekendste aanbieders van glasvezel zijn: T-Mobile, KPN, Telfort, XS4ALL en Trined.

Makkelijk te installeren

Hoe meer data je gebruikt met kabel internet hoe dikker het koperdraad moet worden om dit te kunnen voorzien, hierdoor is de kans op storingen groter en gaat de kwaliteit achteruit. Bij glasvezel is dit echter niet het geval. Glasvezelkabels zijn eenvoudig te installeren en niet storing gevoelig. Zo heb je met glasvezel internet weinig tot geen last van storingen.

Heb je glasvezel bij jou in de woonwijk? Dan adviseren wij altijd om te kiezen voor glasvezel internet.