Waar op letten voor veilig online shoppen?

Wanneer je van plan bent om iets online te bestellen dan is het fijn om zeker te weten dat je de bestelling plaatst op een veilige webshop. Het is belangrijk om tijdens het online shoppen voorzichtig te zijn en te letten op een aantal punten om te voorkomen dat je te maken krijgt met oplichters. Hieronder geven we handige tips voor veilig online shoppen!

HTTPS verbinding

Tegenwoordig hebben alle betrouwbare webwinkels een HTTPS verbinding. Check of het webadres begint met “https” in plaats van “http”. In de meeste browsers wordt die aangegeven met een hangslotje in de adresbalk. Door dit te checken weet je zeker dat je via een beveiligde internetverbinding betaalt.

Keurmerk

Een webshop met keurmerk is vaak een erkende en veilige webshop. Wel is het belangrijk om te checken of de webshop daadwerkelijk is aangesloten bij een waarborg of keurmerk. Een logo van een bekend keurmerk, zoals Thuiswinkel.org, Qshops en Webwinkelkeur op de website wil niet zeggen dat de webshop daadwerkelijk is aangesloten. Controleer daarom altijd om dit zeker te weten.

Reviews

Twijfel je over of een webshop wel veilig genoeg is? Dan kan je altijd op zoek gaan naar reviews. Het lezen van ervaringen van anderen geeft je vaak een duidelijk inzicht in wat je kan verwachten van een webshop. Heeft een webwinkel veel slechte reviews? Dan is dat een indicatie dat de service slecht is of dat de webshop zelfs onveilig is.

Professionele uitstraling

Een professioneel overkomen is enorm belangrijk. Ziet de webshop er betrouwbaar uit? Kan je contactinformatie vinden op de website? Klopt het KVK nummer? In welk land is het bedrijf gevestigd? En hoe is het verzend- en retourbeleid? Allemaal punten waarop gelet moet worden om te checken of een webshop betrouwbaar is.

Wil jij veilig online shoppen? Bij alle webwinkels aangesloten bij Shopfestival weet je zeker dat je veilig besteld.