Waar rekening mee houden bij een brommerverzekering vergelijken?

Uw toekomstige brommerverzekering vergelijken is iets waar u altijd de nodige aandacht aan dient te besteden. Het komt nog altijd veel te vaak voor dat mensen een verzekering voor hun brommer afsluiten die eigenlijk gewoon veel te duur is. Dat is zonde, want de verzekeringspremie moet u natuurlijk op periodieke basis betalen. Met andere woorden, u zult niet één keer teveel betalen, maar wel elke keer opnieuw. Een brommerverzekering vergelijken zorgt ervoor dat u zich meteen bewust bent van het volledige aanbod op de markt waardoor u met zekerheid kunt kiezen voor de beste en meest interessant geprijsde brommerverzekering welke er op de markt is terug te vinden. Wilt u hier graag meer over te weten komen? Dat is mogelijk door middel van de informatie hier op deze pagina!

1.) Wees u bewust van de verschillende soorten brommerverzekeringen

In eerste instantie moet u bij een brommerverzekering vergelijken rekening houden met de verschillende soorten verzekeringen die er op de markt bestaan. De meest beperkte brommerverzekering die er bestaat is de WA-verzekering. Het is bovendien enkel en alleen deze verzekering welke over een wettelijk verplicht karakter beschikt. Met andere woorden, iedereen die met een brommer in het Nederlandse verkeer wil rijden dient verplicht over een dergelijke verzekering te beschikken. Dit betekent overigens niet dat u niet kunt kiezen voor een meer uitgebreidere optie. Er zijn immers nog meer mogelijkheden beschikbaar.

Een tweede mogelijkheid die meteen duidelijk zal worden bij een brommerverzekering vergelijken is de zogenaamde WA+ diefstal+ brand verzekering. In dit geval wordt uw brommer (wat weinig verrassend is gelet op de naam van deze verzekering) ook gedekt tegen schade als gevolg van een uitgebroken brand. Ook wanneer uw brommer wordt gestolen bent u daarvoor verzekerd. Dit is voor veel mensen erg interessant, want uiteraard heeft niet iedereen een garage om hun brommer veilig in te parkeren.

De derde en laatste optie bij een brommerverzekering vergelijken is de allrisk brommerverzekering. Het betreft hier de meest uitgebreide verzekering waarbij ook de eigen schade (door aanrijding) wordt gedekt. Let op, het afsluiten van deze brommerverzekering brengt zeker de nodige voordelen met zich mee, alleen staat er wel een behoorlijke verzekeringspremie tegenover. Dit maakt deze verzekering lang niet voor iedereen geschikt.

2.) Hoeveel bedraagt de verzekeringspremie?

Bij een brommerverzekering vergelijken zal het meteen duidelijk worden dat verschillende factoren een bepaalde invloed hebben op de premie die moet worden betaald. In principe gaat het hierbij om drie belangrijke zaken. In eerste instantie is er het schadeverleden van de bestuurder, maar daarnaast zijn er ook de specificaties van de brommer en de verzekeraar die de verzekering aanbiedt. Hou er bij een brommerverzekering vergelijken in ieder geval altijd rekening mee dat de premie die moet worden betaald sterk kan verschillen afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. Het is mede omwille van deze reden dat een brommerverzekering vergelijken voordat u tot afsluiten over gaat echt zeer belangrijk is.

3.) Hoe kan de verzekeringspremie worden betaald?

Mensen gaan er in de praktijk automatisch vanuit dat de premie voor hun brommerverzekering enkel en alleen op jaarbasis kan worden betaald. Dat is niet zo. Op het ogenblik dat u ervoor kiest om een brommerverzekering te gaan vergelijken zult u namelijk kunnen vaststellen dat de premie op verschillende manieren kan worden betaald. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen het betalen van een premie op maandbasis, per kwartaal, per half jaar of per jaar. Een vergelijking zal u echter ook meteen duidelijk maken of er mogelijks extra kosten in rekening worden gebracht voor gesplitste premiebetalingen of niet. Dat u de mogelijkheid heeft om de premie in stukken te betalen hoeft dus niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat dit in de praktijk ook echt financieel interessant is.

4.) Wat kunt u aanvangen met het eigen risico?

Voor elke brommerverzekering geldt dat er rekening moet worden gehouden met het betalen van een zogenaamd eigen risico. Dit is het bedrag dat u eerst als verzekeringnemer zelf moet betalen alvorens de verzekeraar tussen beiden zal komen voor wat de rest van de schade betreft. Dit eigen risico is in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet vastgesteld. Het is dan ook binnen bepaalde grenzen perfect mogelijk om dit eigen risico aan te passen. Waarom zou u dat nu precies doen? Zeer eenvoudig. Het verhogen van het eigen risico voor wat de brommerverzekering betreft kan namelijk de periodieke verzekeringspremie sterk drukken.

Bij een brommerverzekering vergelijken zult u per brommerverzekering meteen kunnen ontdekken wat het eigen risico is dat ervoor geldt. Dit geldt overigens niet alleen voor een brommerverzekering maar ook voor een scooterverzekering. Bovendien zal ook direct duidelijk worden op welke manier dat u het eigen risico eventueel nog kunt laten aanpassen in uw voordeel. Wilt u graag de periodieke verzekeringspremie voor uw brommerverzekering kunnen drukken? Dan kan het eigen risico daar zonder enige twijfel een niet onbelangrijke rol in spelen.

5.) Welke eventuele extra dekkingen heeft u nodig?

Nog een uitermate belangrijk punt om bij een brommerverzekering vergelijken rekening mee te houden heeft te maken met de extra dekkingen waar u mogelijks nood aan kunt hebben. Veel mensen staan er in principe niet bij stil, maar het afsluiten van één van de drie standaard brommerverzekeringen kan in bepaalde gevallen niet voldoende zijn. Twee mogelijke extra dekkingen die het overwegen waard kunnen zijn, zijn dan ook de volgende:

  1. Een bijstandsverzekering wanneer u pech heeft met uw brommer onderweg;
  2. Een bestuurdersverzekering voor lichamelijke letsels bij de bestuurder;

Het spreekt voor zich dat u voor uzelf dient uit te maken in welke mate u mogelijks nood kunt hebben aan het afsluiten van één of allebei de bovenstaande dekkingen. In het bijzonder voor mensen die vaak rijden met hun brommer en daarbij lange afstanden afleggen kan het afsluiten van deze dekkingen de moeite waard zijn. Let wel, het spreekt voor zich dat deze extra dekkingen ook een directe invloed zullen hebben op de verschuldigde verzekeringspremie. Overweeg met andere woorden altijd of deze extra dekkingen voor u financieel echt interessant zijn of niet. In ieder geval, bij een brommerverzekering vergelijken is ook dit iets waar u zeker en vast bij stil zult willen blijven staan.