Waarom een Walkie Talkie van Motorola zo populair is

In Nederland kent iedereen wel  de term Walkie Talkie. Ook zijn veel mensen bekend met de Walkie Talkie van Motorola. Over het algemeen wordt het apparaat zo genoemd als er sprake is van recreatief gebruik, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens de wintersport. Bij professioneel gebruik noemt met een Walkie Talkie al gauw een portofoon. Uiteraard is in de basis de werking hetzelfde. Met een Walkie Talkie kun je niet tegelijk praten en luisteren zoals met een telefoon wel kan. Je dient de zendknop los te laten voordat je de andere gebruiker weer kunt horen. Een Walkie Talkie is een populair product voor verschillende doeleinde en de Walkie Talkie van Motorola al helemaal.

In deze blog gaan we het daarom hebben over de voordelen van een Walkie Talkie. Ook over de Waklie Talkie van Motorla en wat er voor voordelen deze biedt. Benieuwd?

Voordelen Walkie Talkie

Eén van de voordelen is dat er voor een Walkie Talkie geen vergunning nodig is. Dit is bijvoorbeeld bij een portofoon wel het geval. Dat komt omdat een walkie talkie niet beveiligd is. Iedereen met apparatuur om radiogolven uit te luisteren kan, wanneer ze inschakelen op het kanaal waar jij op zit, meeluisteren met wat er wordt gezegd. Portofoons daarentegen maken gebruik van een beveiligd netwerk. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt door de politie en je kunt je vast wel voorstellen waarom het voor hen belangrijk is dat de verbinding veilig is. Wanneer je zelf een portofoon wil gebruiken moet je hier een vergunning voor aanvragen bij het Agentschap Telecom en bij een walkie talkie is dat dus niet nodig. Bespreek je geen gevoelige dingen maar wil je gewoon je survival run goed kunnen managen, dan is een walkie talkie een prima idee!

Daarnaast is de prijs van een Walkie Talkie ook een stuk voordeliger dan die van een portofoon. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat een portofoon voor professioneel gebruikt wordt en een Walkie Talkie niet tot zelden. Een portofoon heeft bijvoorbeeld ook meer functies die ook zorgen voor een meerprijs.

Over het merk Motorola

Motorola bestaat met het doel om de beste mobiele producten ter wereld uit te vinden, te maken en te leveren – en hiermee het leven van miljoenen mensen aangenamer te maken. Met dit doel zijn ze al erg fanatiek bezig en veel mensen maken gebruik van dit merk portofoon. Motorola creëerde de mobiele communicatie-industrie. Ze hebben de meeste protocollen en technologieën uitgevonden die mobiele communicatie mogelijk maken, waaronder de eerste mobiele telefoon, het eerste basisstation en vrijwel alles daartussenin.

Vandaag de dag combineren ze die pioniersgeest met een hernieuwde toewijding richting consumenten. Daarom werken onze telefoons op Android, ’s werelds populairste besturingssysteem. Android brengt de openheid die het internet heeft gevormd naar de mobiele wereld.

In de afgelopen 90 jaar hebben de Motorola ingenieurs zich bezig gehouden met vele uitvinding; zoals het vinden van nieuwe manieren om communicatie uitdagingen op te lossen. Maar ook vandaag blijven ze zoeken naar nieuwe mogelijkheden om het leven van mensen aangenamer te maken met de magie van mobiliteit.