Waarom is het verstandig glasvezel te vergelijken?

Een verbinding via glasvezel is de laatste tijd steeds populairder geworden. De glasvezelverbinding is dan ook een vrij nieuwe ontwikkeling. Toch kiezen velen al voor glasvezel internet, vooral vanwege de hoge internetsnelheden die hiermee mogelijk zijn. Voordat je echter voor glasvezel kiest en een pakket afsluit, is het handig om glasvezel abonnementen te vergelijken. Hierdoor weet je precies wat je nodig hebt en waar je op moet letten. Lees in dit artikel meer over het belang van het vergelijken van glasvezel.

Het vergelijken van glasvezel

Zoals hierboven al is aangegeven: glasvezel vergelijken is verstandig. Door te vergelijken kom je er namelijk achter wat jouw mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste optie is. Dit doe je door te vergelijken op de volgende punten:

 

  • Beschikbaarheid 
  • Prijs
  • Snelheid internet
  • Soort pakket

Beschikbaarheid

Allereerst is het verstandig om te controleren of glasvezel wel beschikbaar is in jouw regio, en zo ja, welke providers actief zijn in jouw regio. Dit doe je eenvoudig met een postcodecheck. Door hierop te filteren, weet je al welke pakketten je in ieder geval uit kunt kiezen. Je kunt hierbij op providers vergelijken, aangezien niet elke provider overal actief is. 

Prijs

Uiteraard wil je niet teveel betalen. Daarom is het handig om te vergelijken op basis van prijs. Wat is je budget? Op basis hiervan kun je op prijs filteren en pakketten binnen jouw budget vergelijken, en vind je pakketten die bij jou passen op basis van je budget.

Snelheid internet

Natuurlijk is de snelheid van je internet ook een belangrijke factor. Vooral wanneer je met meerdere personen in een huis woont, is het verstandig om voor sneller internet te kiezen (dan wanneer je bijvoorbeeld alleen woont). Glasvezel snelheden beginnen vaak bij 50 Mbps en kunnen oplopen tot maarliefst 1000 Mbps! Glasvezel internet is dus zeer snel.

Tip: Welk soort tv abonnement past er bij jou?

Soort pakket

Tenslotte is het nog een goed idee om te vergelijken op basis van soort pakket. Wil je alleen internet? Of wil je ook daarbij ook direct televisie? En hoe zit het met vast bellen (alles in 1 pakket nodig of niet?) Bepaal dit voor jezelf en kies op basis hiervan een geschikt pakket.