Waarom kiezen voor sim only?

Wanneer je kiest voor sim only, dan kies je alleen voor een abonnement en niet voor een mobiele telefoon. Het voordeel hiervan is dat dus ook je abonnement goedkoper kan zijn. Je hoeft immers niet voor het toestel dat je erbij krijgt te betalen. Wel is het belangrijk om te weten hoe je dan wel aan je toestel om mee te bellen moet komen. Er zitten allerlei voordelen aan het kiezen voor deze abonnementsvorm. Niet in de laatste plaats op het gebied van kosten en op het gebied van gebruik. Het is slim om hier goede kennis over op te doen.

Lagere kosten voor abonnement
De belangrijkste reden om voor sim only te kiezen ligt natuurlijk op het vlak van de kosten. Wie een abonnement op deze manier afsluit, krijgt hogere kortingen. Dat komt omdat de kosten die voor het toestel dat normaal gesproken bij een abonnement hoort, zullen afvallen. Dat maakt het dus ook aantrekkelijker. Daarnaast zijn er echter ook andere voordelen, die te vergelijken zijn met dit pluspunt. Het is immers zo dat door de lagere kosten in de eerste plaats ook alleen het bezit over een simkaart wordt gegeven. Verder is er niets wat hierbij hoort aan hardware.

Hoge mate van flexibiliteit
Door voor sim only te gaan is er een hoge mate van flexibiliteit te ervaren. Ook zijn er vaak sim only aanbiedingen, hierdoor is het nog goedkoper om een telefoonabonnement te hebben. Waar het bijvoorbeeld gaat om de manier van gebruiken. Het toestel waarin dit gebeurt is bijvoorbeeld zelf te kiezen. Dat maakt het wel heel gemakkelijk. Bovendien is er op elk gewenst moment te wisselen. Ook dat is flink anders dan het vastzitten aan een telefoon die door een provider bij een bepaald abonnement is geleverd. Aan de hand daarvan kan bijvoorbeeld ook veel langer met een toestel worden gedaan. Dit kan dus ook tot veel besparing leiden op lange termijn als gebruiker.