Waarom je tegenwoordig niet meer kan werken zonder de cloud

De tijd van de uitgeprinte documenten die mee naar kantoor werden genomen is inmiddels voorbij. Veel gebruikelijker is het om gebruik te maken van de cloud! Vergelijk de cloud met een grote centrale opslagschijf, waarbij iedere gebruiker een deel van de opslag mag gebruiken. Gebruikers kunnen niet bij elkaars gedeelte komen, waardoor bestanden veilig kunnen worden opgeslagen. In de afgelopen jaren zijn verschillende partijen opgericht die zich bezighouden met het aanbieden van ruimte in de cloud. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen die de cloud je kan bieden!

Overal toegang tot je bestanden

Tegenwoordig werken steeds meer bedrijven met flexplekken. Het idee achter een flexplek is dat medewerkers geen vast kantoor meer hebben, maar dat zij op verschillende plekken kunnen zitten. Dit bespaart ruimte, omdat kantoorruimte niet langer gevuld hoeft te worden met grote archiefkasten. In dit geval dient de cloud als een grote archiefkast, waar je bestanden in kunt zetten. Deze bestanden kun je vervolgens vanaf iedere werkplek en thuis inzien en bewerken.

Tip: klik hier als je op zoek bent naar geschikte kantoorruimte om flexplekken te kunnen creëren voor je medewerkers, of als je een flexplek in een bestaand verzamelgebouw wilt huren.

Zorg voor voldoende internet op je flexplek

Om toegang te hebben tot de cloud is het van groot belang dat je snel internet hebt. Het is immers zonde als je een lange tijd moet wachten voordat de verschillende bestanden geladen zijn. Daarbij kun je tegenwoordig applicaties in de cloud zetten, die internet vereisen om gebruikt te kunnen worden.

Wanneer je de cloud ook thuis wilt kunnen gebruiken, is het verstandig om voor een alles-in-1 pakket te kiezen. Bij deze pakketten combineer je internet met mobiele telefonie en televisie. Zo bespaar je op de kosten!