Wat is het voordeel van een sim only abonnement?

voordeel sim only abonnement

Er was een tijd waarin we geen andere keuze hadden dan of een telefoon los kopen of met een abonnement bestellen waarmee je in feite de telefoon afbetaalde over de periode van 1 of 2 jaar. Omdat telefoons destijds nog niet zo goed waren als nu en je meestal ook aan een nieuwe telefoon toe was aan het einde van je contract was het de normaalste zaak van de wereld om elke keer een nieuw abonnement met nieuwe telefoon te nemen.

Meer dan een telefoon.

Tegenwoordig is dat anders. Een telefoon is meer dan een telefoon, vandaar nu ook de term ‘smartphone’. Ook de levensduur is veel langer geworden en gaan sommige merken bij zuinig gebruik enkele jaren mee. Zo kun je een iPhone prima een paar jaar gebruiken. Dit is ook de reden dat sim only abonnementen in trek zijn.

Een van de voordelen is dus dat je niet meer een abonnement met telefoon hoeft te nemen. Je kunt na je eerste abonnement met telefoon en wanneer deze afloopt overstappen op een sim only abonnement zonder toestel. Het grootste voordeel hiervan is dat je minder gaat betalen.

Sim only heeft veel voordelen.

Daarnaast heeft een sim only abonnement nog enkele voordelen waar de meeste mensen niet vanaf weten. Zo kun je ervoor kiezen om tegen een iets hoger maandbedrag je sim only abonnement op elk moment te wijzigen. Stel je hebt een prima werkende iPhone en je abonnement loopt af. Je wilt nu een sim only abonnement omdat je telefoon nog goed is en je daarmee een hoop geld kunt uitsparen. Prima! Maar stel dat tijdens je sim only contract je telefoon er wel ineens mee stopt of kapot gaat, wat dan? Dan kan je in dit geval dus ten alle tijden je sim only omzetten naar een ander abonnement desnoods dus weer met een telefoon erbij.

Databundel is belangrijker dan je belbundel.

Een ander voordeel is dat je waarschijnlijk veel meer data voor gebruikt voor het gebruik van apps zoals Spotify en Youtube. Wanneer je overstapt op een sim only abonnement kunt je deze ook zo instellen dat je een databundel hebt die groot genoeg is en bijvoorbeeld minder belminuten en sms bundel omdat je deze toch bijna niet gebruikt. Je kunt wat dat betreft tegenwoordig heel goed via Whatsapp en Facetime of andere chat apps bellen via het internet en is een sms en belbundel eigenlijk een beetje ouderwets aan het worden.

Op deze website kun je sim only met databundel vergelijken en je bundel zelf samenstellen om te kijken wat de goedkoopste aanbieding is bij elke provider.