Wat is populair bij een PVC vloer?

Vroeger was het standaard dat je koos voor een karakteristieke houten vloer. Maar tegenwoordig is er veel meer keuze en is er dus veel meer mogelijk. De afgelopen jaren is de populariteit van een PVC vloer sterk toegenomen. Het laten leggen van een PVC vloer is nog steeds aan het groeien. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends op het gebied van PVC vloeren?

Kleur en motief

Naast een houten vloer was het vroeger heel populair om het is een visgraat motief te laten leggen. Dit straalt luxe uit en zorgt voor een elegante look. Tegenwoordig is dus naast de populariteit van een PVC vloer ook de populariteit gegroeid van een visgraat motief. Naast de verschillende motieven en manieren van leggen is voor veel mensen ook kleur erg belangrijk. In de wat oudere huizen wordt vaak gekozen voor een hout look. Dit kan PVC perfect nabootsen. Je moet dan denken aan allerlei verschillende tinten bruin. Als je geen fan bent van een hout look dan zijn er nog voldoende andere kleuren beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten grijs. Dit geeft een wat modernere look.

De voordelen van PVC als materiaal 

De populariteit van PVC is de afgelopen jaren gestegen, omdat het veel voordelen met zich mee brengt. Maar wat zijn dan de voordelen waar je aan moet denken? Denk bijvoorbeeld aan:

  • PVC is als materiaal heel onderhoudsvriendelijk. Je vloer heeft dus nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Wie wilt dit nou niet! Elke vlek kun je heel makkelijk weg dweilen of met een vochtig doekje is het ook zo weg. Je hoeft dus niet een keer in de zoveel tijd je vloer te behandelen met lak of speciale olie. Als je geen zin en/of tijd hebt voor het behandelen van je vloer dan is PVC ideaal.
  • PVC is dunner materiaal dan een houten vloer, waardoor je heel makkelijk vloerverwarming onder je vloer kunt leggen. De warmte geleid makkelijker dan een houten vloer, dus je hoeft de verwarming niet zo hoog te zetten om te kunnen genieten van de warmte. En dit zal je dus duidelijk terug zien in je energierekening.
  • Daarnaast is PVC ook heel makkelijk te leggen.

 

Ben je nu benieuwd geworden en wil je graag meer informatie? Klik hier.