WiFi of ethernetkabel: wat is de beste keuze?

WiFi of ethernetkabel

Een snelle internetverbinding is binnen elk huishouden tegenwoordig een must. Voor het thuiswerken dat steeds populairder wordt, voor het gamen of voor het streamen van series op de iPad. Tegenwoordig beschikt vrijwel elk huis wel over een WiFi verbinding. Toch is het goed om de ethernetkabel niet volledig te vergeten. Het gebruiken van deze netwerkkabel brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. 

Wat is het verschil tussen een ethernetkabel en WiFi?

Veel mensen zullen denken dat WiFi de beste keuze is. Toch wordt de keuze een stuk lastiger op het moment dat je alle voor- en nadelen op een rijtje zet. WiFi is een draadloze internetverbinding die vanaf de router verspreid wordt. De router is verbonden met de kabels van de provider. Bij gebruik van een ethernetkabel verleng je als het ware de provider kabel tot in het apparaat die je gebruikt.

Snelheid

Als we de internetsnelheid van beide vergelijken, dan kunnen we duidelijk concluderen dat de ethernetkabel duidelijk sneller de winnaar is. Het is onmogelijk dat een draadloos WiFi-netwerk sneller is dan internet via de netwerkkabel. Bij draadloos internet vanaf de router is er altijd sprake van verval, echter kun je dit wel beperken met een sterke router.

Veiligheid

Als we kijken naar veiligheid dan wint ook de ethernetkabel het ten opzichte van WiFi. De afgelopen jaren wordt er hard gewerkt aan veilige draadloze internet netwerken. Helaas blijven ze toch kwetsbaar. De ethernetkabel blijft dus veiliger.